06 30 999 4940

6723 Szeged Brüszeli krt. 31.

Műszaki tartalom

A Dugonics ház épülete műszaki tartalom szempontjából is kiemelkedik az átlagos új építésű házak közül. A beépített anyagokat illetően szigorú feltételt szabtunk, kizárólag elismert márkák Európában gyártott termékei és építőanyagai kerülhetnek be, legyen szó éptőanyagról, fűtő-hűtő rendszerről, csaptelepről vagy csempéről. Az építés során minden beépített termék ÉMI-tanúsítványát feltöltjük az e -naplóba, bizonyítva, hogy valóban első osztályú, kiváló minőségű lakásba költözhetnek be.

Hasonló gondot fordítunk az épület, a közös területek és a lakások esztétikus kialakítására is, a lakók széles körű választási lehetőséget kapnak a burkolatok, a parketta és a beltéri ajtók tekintetében.

A házban modern,  levegő-víz hőszivattyú biztosítja a fűtést, hűtést,  és a meleg vizet. Lakása hőmérsékletét pedig mindenki igényei szerint szabályozhatja  az okosotthon vezérlőjével. Az egyedi hőmennyiség- és meleg víz-mérőknek köszönhetően pedig mindenki csak a saját fogyasztását fizeti.

A házban modern, minden igényt kielégítő távközlési hálózatot építünk ki, a közös területeken optikai, a lakásokon belül pedig CAT5e kábelek teszik lehetővé az akár 1000/1000 Mbps-os adatátviteli sebességet. A tévé, és a számítógép számára szükséges kiállásokkal sem takarékoskodtunk, azokat minden lakószobában megtalálja és az elektromos dugaljakat se felejtettük el melléjük rakni.

 

Az épület műszaki specifikációja

ALAPOZÁS:

Az épület alapozási módja mélyalapozás (fúrt cölöpalap - Ø 60 cm), amelynek alapozási síkja - 5.75 m.Erre a - 0.75 m szinttől 50.0 cm magas és 60.0 cm széles monolit vasbeton lábazati gerendák, s azokkal együtt dolgozó 15.0 cm vastag monolit vasbeton lemezalapok kerülnek.

 

VÍZSZIGETELÉS:

Talajnedvesség elleni fal- és padlószigetelés készül oldószeres bitumenmáz kellősítés után a - 0.25 m szinten a + 0.25 m szintig felhajtva egy réteg szigetelőlemezzel.

A vizes helyiségekben, a lapburkolatok alá, a csatlakozó falakra felfuttatott MC-OXAL DS-FLEX kétkomponensű, víz elleni bevonatszigetelés készül két rétegben felhordva, hajlaterősítő szalagok beépítésével.

A teraszoknál a csatlakozó szerkezetekre felfuttatott csapadékvíz elleni bevonatszigetelési rendszer alkalmazandó kétkomponensű rugalmas, cementbázisú szigetelőiszappal (MC-OXAL DS-FLEX) két rétegben felhordva, hajlaterősítő szalagok beépítésével.

A különböző vízszigeteléseket részletesen lásd a rétegrendi kimutatásban!

 

 FALAZATOK:

A tervezett épület helyszíni monolit vasbeton pillérvázas szerkezetű.

Anyaga:

- külső falak: Leier Plan 30 csiszolt tégla I. osztályú falazat.

- belső térelhatároló falak: Leier AKU 30/25 hanggátló tégla

- pillérek: helyszíni monolit vasbeton szerkezetek.

 

VÁLASZFALAK:

A 12.5 cm vastag válaszfalak 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilokból és 2x2 réteg 1.25 cm vastag gipszkarton építőlemezből (KNAUF) készülnek a tűzvédelmi és akusztikai előírásoknak megfelelően. A vizes helyiségekben impregnált, gipszkarton építőlemezek (KNAUF) alkalmazandóak. A 10.0 cm vastag szerelő- és előtétfalak 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilokból és 1x2 réteg

1.25 cm vastag tűzgátló gipszkarton építőlemezből (KNAUF) készülnek a tűzvédelmi és akusztikai előírásoknak megfelelően. A vizes helyiségekben impregnált, tűzgátló gipszkarton építőlemezek (KNAUF) alkalmazandóak.

Az akusztikai és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően a 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilok közé legalább 7.0 cm KNAUF INSULATION NOBASIL ADE műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító, egyik oldalán fekete üvegfátyollal kasírozott kőzetgyapot lemez kerül.

A gipszkarton falak felépítését részletesen lásd a rétegrendi kimutatásban!

 

 VAKOLATOK:

Belső: BV 7 javított vakolóhabarcs. A vakolási munkáknál PROTEKTOR vakolóprofilok alkalmazandók.

 

FÖDÉM:

Az épületre általános helyen 20.0 cm vastag statikailag méretezett monolit vasbeton födém készül.

 

LÉPCSŐ, KORLÁT, LIFT:

A lépcsőházi háromkarú lépcső monolit vasbeton szerkezetű, 18.0 cm lemezvastagsággal, 1.0 cm vastag lépcsőlap burkolattal ellátva.

A fellépők magassága: 16.40 cm.

A belépő szélessége: 30.00 cm.

Karszélesség: 1.20 m.

Lépcsőházi korlátok: 0.95 m magas pálcás korlát.

Terasz korlátok: 0.95 m magas falazott, vagy pálcás korlátok a terv szerint.

Részletesen lásd a tartószerkezeti műszaki leírásban!

Az épületbe külön engedélyezési terv szerint, egy vasbeton tartószerkezetű, 630 kg teherbírású gépháznélküli személyfelvonó kerül beépítésre. A liftaknák kialakítását részletesen lásd a lift tervdokumentációban!


TETŐSZERKEZET:

Az épületre a metszeteken és a homlokzatokon ábrázolt módon 60.0° és 8.0°-os hajlásszögű, statikailag méretezett törttengelyű acél tartóval megerősített aszimmetrikus tető készül.

 

ABLAKOK, Terasz ajtók:

A külső nyílászárók Prestige hat légkamrás, tűzihorganyzott acél merevítéssel ellátott, műanyag profilú, háromrétegű (Uw érték: 0,8 W/m²K), távtartóval szerelt, hőszigetelő üvegezésű, típus-egyedi szerkezetek, rejtett, kombinált vasalattal, fix, és bukó-nyíló kivitelben.

A felső kilinccsel szerelt tetőtéri ablakok Roto, fa szerkezetű, hőszigetelő üvegezésű (Ug=1.1 W/m2K), típus szerkezetek.

Bejárati ajtók:

A bejárati ajtók Prestige hat légkamrás, tűzihorganyzott acél merevítéssel ellátott, műanyag profilú, lépcsőházi oldalon fóliázott, egyedi szerkezetek, kombinált vasalattal, fix, nyíló kivitelben. A kilincsek HOPPE AMSTERDAM rozsdamentes acél típusúak.

A bejárati kapu HÖRMANN hőszigetelt szekcionált kapu.

Beltéri ajtók:

Dekorfóliás vagy CPL felületű, utólag szerelhető teli ajtólapos, európai méretszabvány szerint készülnek.

 

BURKOLATOK:

A fürdőszoba helyiségekben ajtómagasságig, a WC helyiségekben 1,20 m-ig fali csempe burkolat készül. A vizes helyiségek kerámia padlólap burkolattal, egyéb helyiségek meleg burkolattal kerülnek kialakításra.

 

FEDETT ELŐTÉR, TERASZ:

Az előtér és a teraszok burkolata az alaprajznak és a rétegrendeknek megfelelően készül.

 

HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉSEK:

Az épület lábazati falai 10.0 cm és 15.0 cm RAWATHERM XPS 300 WB érdesített felületű speciális extrudált polisztirolhab hőszigetelést kapnak.

A földszinti padozatok a talajnedvesség elleni szigetelés felett 2 x 3.0 cm terhelhető, teljes keresztmetszetében víztaszító, lépéshang-szigetelő lemez hőszigeteléssel ellátottak.

A gipszkarton válaszfalak, előtétfalak, gépészeti eltakarások tűzhorganyzott acél tartóváza közé az akusztikai és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően a 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilok közé legalább 7.0 cm KNAUF INSULATION NOBASIL ADE műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító, egyik oldalán fekete üvegfátyollal kasírozott kőzetgyapot lemez kerül.

Az emeleti padlószerkezetekben 2 x 3.0 cm terhelhető, teljes keresztmetszetében víztaszító, lépéshang-szigetelő lemez alkalmazandó.

 

BELSŐ BEFEJEZŐ MUNKÁK:

A lakások belső falai és állmennyezetei, glettelt felületre diszperziós festéssel, fehér színben, közösségi területeken, nemes vakolat felületképzéssel kerülnek kialakításra.

 

HOMLOKZATKÉPZÉS:

A dryvit rendszerű homlokzatok általános helyeken Baumit Nanoportop  mikro-szilikonos törtfehér színű  vékonyvakolatot kapnak.

 

KÖZMŰVESÍTÉS:

Szennyvízelvezetés:

A keletkező szennyvíz a szennyvízcsatornába kerül bekötésre.

 

Gázbekötés:

A telek gázbekötő vezetékkel nem rendelkezik.

 

Vízbekötés:

A vízellátás megoldott.

 

Villanyszerelés:

Az elektromos áramellátás biztosított.

 

AKADÁLYMENTESÍTÉS:

A lépcsőház és az udvar akadálymentesen megközelíthető. Az „A lakóépület” lakószintek megközelítését felvonó biztosítja. A „B” épület nem akadálymentesített.

GÉPÉSZET

FŰTÉS:

A fűtés és használati meleg víz előállítása a földszinten elhelyezkedő központi hőszivattyúban  történik. A hőleadók a mennyezetben és a padlóban lefektetett csőrendszerek, a fürdőszobákban törölközőszárítós radiátorok.  Minden lakás részére hőmennyiségmérő kerül beépítésre. A lakások egyedileg mérhetők és szabályozhatók.

 

HŰTÉS:

Lakások helyi födém hűtéssel lesznek ellátva, melyek egyedileg mérhetők.

 

SZANITEREK:

I. osztályú, fehér színű porcelán szaniterek, krómozott egykaros csaptelepekkel.

 

MOSÓGÉP CSATLAKOZÓ:

Falba szerelt szennyvízcsatlakozással és hideg vizes kifolyószeleppel.

 

MOSOGATÓGÉP CSATLAKOZÓ:

Mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel (a konyhabútor, annak berendezései, gépei, stb. nem tárgya a műszaki tartalomnak).

 

LÉGTECHNIKA:

A konyha, a fürdő és WC elszívók számára, külön-külön kiépített cső rendszer készül helyiségenkénti elszívó ventillátorral.

 

VILLAMOSSÁG

ELEKTROMOS ENERGIAELLÁTÁS:

A lakások villanyórái a földszinten kialakított mérőfülkében lesznek elhelyezve. Teljesítmény: lakásonként 1x32A. A vezeték rendszer kiépítése alkalmas a későbbi 3 fázis bekapcsolására, mely nem tárgya a műszaki tartalomnak. A lakásonkénti elektromos mérőórák a földszinten kiépített mérőszekrényekben kerülnek elhelyezésre.

 

VILÁGÍTÁS:

Minden lakószoba – nappali – konyha - fürdőszoba és közlekedő, helyiségenként 1-1 mennyezeti lámpa vezetékezését tartalmazza, a mennyezeti lámpatest nem tartozik a kulcsrakész állapothoz!

DUGALJ:

A lakószobákban 3 db, a nappalikban 4 db, a konyhákban 4 db, a közlekedőkben 1 db, teraszokon 1db dugaszoló aljzat kiépítése. A fürdőszobában 3 dugalj, valamint a konyhában a 4db dugalj kiépítése tervezett.

 

KÁBEL TV HÁLÓZAT:

A kábel TV szolgáltató csatlakozása a házi főelosztó helyiségben lesz. A szobákban  telefon és UTP csatlakozó, az elvi bútorozási terv figyelembe vételével kerül kiépítésre.

 

EGYEDI VÁLTOZTATÁS LEHETŐSÉGÉNEK KÉRÉSE:

A vevők külön kérésére lehetőség van arra, hogy saját lakásukra vonatkozóan módosítási javaslatot fogalmazzanak meg, ha:

a) az nem befolyásolja az épület külső megjelenését vagy a közös használatú területek megjelenését,

b) az nem eredményez a megajánlottnál alacsonyabb minőségi színvonalat technikai jellemzők és külső megjelenés tekintetében,

c) az nem jár hátrányos következményekkel a lakásszomszédok vagy harmadik fél számára,

d) az nem befolyásolja a műszaki ütemtervet, a technológiai folyamatokat, illetve nem ellentétes a vonatkozó jogszabályokkal, szerződésekkel, és a jogerős építési engedély követelményeivel;

e) az nem érinti az épület központi berendezéseit és hálózatait (pl. fűtés – hűtés rendszer, elszívás, kaputelefon- rendszer, lefolyórendszer stb.).

A fentieknek megfelelően az épület homlokzatának és közös részeinek, valamint a kertnek a kialakítása teljes mértékben a Beruházó kompetenciája, erre változtatási kérelmet nem tudunk elfogadni. Közös résznek számítanak ebből a szempontból a lakások külső nyílászárói, a virágládák és növényszigetek a telepített növényzettel együtt, bejárati ajtók és szerelvényei, teraszburkolatok és a teraszok álmennyezete, lépcsőházi és lépcső burkolatok, a lépcsőházban és erkélyeken lévő elektromos és egyéb szerelvények (pl. ajtócsengő), valamint a lámpatestek is.

A VÉTELÁR NEM TARTALMAZZA:

A csempeburkolat díszítő elemeit (középdekor, bordür, stb.), fürdőszobai felszerelési tárgyakat (tükrök, szappantartó, WC ülőke, stb.), lámpatesteket, karnisokat, egyéb beépített bútorokat.

A Beruházó fenntartja a jogot magának, hogy - beszerzési nehézségek, hatósági előírások, valamint egyéb műszaki szükségességből különösen indokolt esetben - a leírt anyagokat és szerkezeteket más, legalább azonos-, vagy jobb minőségű anyagokkal ill. szerkezetekkel váltsa ki!

Felárral járó választék, árajánlat alapján:

Kerámia, csempeburkolat, laminált padló, parketta extra színben, minőségben

Beltéri ajtó extra színben, üvegezett kivitel

További határidőben benyújtott változtatási igények (falak mozgatása, stb.)

 

ELSZÁMOLÁSI ÁRAK

Burkolatok:

Fürdőszobákban, WC-ben: kerámia burkolatok az építész tervek szerint: br. 3800Ft/nm-ig (az ár segédanyagok nélkül értendő) – fugaszín több színből választható

Fürdőszobák ajtómagasságig burkolva (az ár a bordűrt, díszítőelemeket és a hagyományostól eltérő lerakási mód díját nem tartalmazza)

Hálószobák és nappali: laminált padló, parketta burkolatok br. 3.800Ft/nm-ig – (az ár a segédanyagok nélkül értendő)

Szaniterek:

1 db kád br. 60.000.-Ft-ig

1 db  épített zuhanykabin összefolyóval br. 70.000.- Ft-ig

1db Villeroy &Boch  porcelán 57 cm-es I. osztályú mosdó br. 25.000 Ft

1db  Villeroy &Boch függesztett WC  Geberit öblítőtartállyal br. 60.000 Ft

1 db mosdó csaptelep: br. 15.000 Ft – Grohe

1 db zuhany csaptelep br. 20.000 Ft – Grohe

1 db kád csaptelep br. 20.000 Ft – Grohe

1 db WC ülőke+tető br. 10.000 Ft

beltéri ajtó: többfajta színből választható – br. 50.000 Ft/db

 

MÉRETELTÉRÉS, VÁLTOZTATÁS JOGA

Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy a lakásalaprajzokon szereplő méretek a burkolatlan, nyers falakra vonatkoznak, a burkolat ezeken a méreteken és alapterületeken csökkent.

Beruházó fenntartja a változtatás jogát a beépítésre vállalt termékekre vonatkozóan.

Smart Home, nem egy divat, hanem a jövő