Műszaki tartalom

A Brüsszel ház épülete műszaki tartalom szempontjából is kiemelkedik az átlagos új építésű házak közül. A beépített anyagokat illetően szigorú feltételt szabtunk, kizárólag elismert márkák Európában gyártott termékei és építőanyagai kerülhetnek be, legyen szó éptőanyagról, fűtő-hűtő testről, csaptelepről vagy csempéről. Birtokbaadáskor minden beépített termék ÉMI-tanúsítványát átadjuk a lakóknak, bizonyítva, hogy valóban első osztályú, kiváló minőségű lakásba költözhetnek be.

Hasonló gondot fordítunk az épület, a közös területek és a lakások esztétikus kialakítására is, a lakók széles körű választási lehetőséget kapnak a burkolatok, a parketta és a beltéri ajtók tekintetében. Műszaki konzulensünk minden téren rendelkezésre áll az egyedi kívánságok megvalósításában is.

Az Okos Otthont Építő Kft. számára fontos a környezetvédelem és az olcsó fenntarthatóság, ezért házaink is úgy épülnek, hogy lehetőség legyen a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve az energia- és víztakarékosságra (speciális wc-tartályok) és garantáljuk az épület és a lakások "A - Energiatakarékos" minősítésű energetikai tanúsítványát is.

A házban modern,  levegő-víz hőszivattyú biztosítja a fűtést és hűtést, alacsony hőmérsékletű  kondenzációs kazán biztosítja a meleg vizet. Lakása hőmérsékletét pedig mindenki igényei szerint szabályozhatja  az okosotthon vezérlőjével. Az egyedi hőmennyiség- és meleg víz-mérőknek köszönhetően pedig mindenki csak a saját fogyasztását fizeti. A lakáshoz tartozó valamennyi mérőórát a folyosón helyeztük el, így bent nem foglalnak helyet és a lakók zavarása nélkül leolvashatók.

A házban modern, minden igényt kielégítő távközlési hálózatot építünk ki, a közös területeken és a lakásokon belül  CAT5e kábelek teszik lehetővé az akár 1000/1000 Mbps-os adatátviteli sebességet. A tévé, és a számítógép számára szükséges kiállásokkal sem takarékoskodtunk, azokat minden lakószobában megtalálja és az elektromos dugaljakat se felejtettük el melléjük rakni.

 

Az épület műszaki specifikációja

ALAPOZÁS:

Az épület alapozási módja mélyalapozás (fúrt cölöpalap - Ø 60 cm), amelynek alapozási síkja - 5.73 m.

Erre a - 0.75 m szinttől 50.0 cm magas és 60.0 cm széles monolit vasbeton lábazati gerendák, s azokkal együtt dolgozó 15.0 cm vastag monolit vasbeton lemezalapok kerülnek.

FELMENŐ SZERKEZETEK:

LÁBAZATI FAL:

Általános helyen a - 0.25 m szinttől a + 0.30 m szintig 10.0 cm RAVATHERM XPS 300 WB érdesített felületű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezzel ellátott monolit vasbeton, illetve POROTHERM 30

KLÍMA PROFI lábazati fal készül. A lábazat 5.0 cm vastag előregyártott, fagyálló látszóbeton felületi kialakítású, szerelt beton lábazati burkolattal ellátott.

VÍZSZIGETELÉS:

Talajnedvesség elleni fal- és padlószigetelés készül oldószeres bitumenmáz kellősítés (BAUDER BURKOLIT-V) után a - 0.25 m szinten a + 0.30 m szintig felhajtva egy réteg minimum 4.0 mm vastag poliészterfátyol hordozórétegű SBS modifikált bitumenes vastaglemez (BAUDER PYE PV 200 S 4(talk)) szigetelőlemezzel.

A vizes helyiségekben, a lapburkolatok alá, a csatlakozó falakra felfuttatott MC-OXAL DS-FLEXkétkomponensű, rugalmas, cementbázisú szigetelőiszappal használati víz elleni bevonatszigetelés készül két rétegben felhordva, hajlaterősítő szalagok beépítésével.

A teraszoknál a csatlakozó szerkezetekre felfuttatott csapadékvíz elleni bevonatszigetelési rendszer alkalmazandó kétkomponensű rugalmas, cementbázisú szigetelőiszappal (MC-OXAL DS-FLEX) két rétegben felhordva, hajlaterősítő szalagok beépítésével.

A különböző vízszigeteléseket részletesen lásd a rétegrendi kimutatásban!

 FALAZATOK:

A tervezett épület helyszíni monolit vasbeton pillérvázas szerkezetű, így a külső és belső térelhatároló falak csak kitöltő falazatok.

Anyaga:

- külső és belső térelhatároló falak: POROTHERM 30 KLÍMA PROFI T 100, H 10, I. osztályú falazat.

- pillérek: helyszíni monolit vasbeton szerkezetek.

- oszlopok: 100.100.5 mm acél zártszelvények, tűzgátló festéssel ellátva.

 

 VÁLASZFALAK:

A 12.5 cm vastag válaszfalak 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilokból és 2x2 réteg 1.25 cm vastag gipszkarton építőlemezből (KNAUF) készülnek a tűzvédelmi és akusztikai előírásoknak

megfelelően. A vizes helyiségekben impregnált, gipszkarton építőlemezek (KNAUF) alkalmazandóak. A 10.0 cm vastag szerelő- és előtétfalak 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilokból és 1x2 réteg

1.25 cm vastag tűzgátló gipszkarton építőlemezből (KNAUF) készülnek a tűzvédelmi és akusztikai előírásoknak megfelelően. A vizes helyiségekben impregnált, tűzgátló gipszkarton építőlemezek (KNAUF) alkalmazandóak.

Az akusztikai és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően a 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilok közé legalább 5.0 cm KNAUF INSULATION NOBASIL ADE műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító kőzetgyapot lemez kerül.

A gipszkarton falak felépítését részletesen lásd a rétegrendi kimutatásban!

 

 VAKOLATOK:

Belső: BV 7 javított vakolóhabarcs. A vakolási munkáknál PROTEKTOR vakolóprofilok alkalmazandók.

FÖDÉM:

Az épületre általános helyen 20.0 cm vastag statikailag méretezett monolit vasbeton födém készül.

LÉPCSŐ, KORLÁT, LIFT:

A lépcsőházi háromkarú lépcső monolit vasbeton szerkezetű, 18.0 cm lemezvastagsággal, 1.0 cm vastag lépcsőlap burkolattal ellátva.

A fellépők magassága: 16.40 cm.

A belépő szélessége: 30.00 cm.

Karszélesség: 1.20 m.

Lépcsőházi korlátok: 0.95 m magas  üveg korlát.

Terasz korlátok: 0.95m magas 2x8mm edzett előfeszített fóliázott, savmart (kék színű) biztonsági üvegkorlát.

Részletesen lásd a tartószerkezeti műszaki leírásban!

Az épületbe külön engedélyezési terv szerint, egy 100x100.5 mm méretű acél zártszelvény tartószerkezetű, edzett, ragasztott biztonsági üveg külső burkolatú, 630 kg teherbírású gépháznélküli személyfelvonó kerül beépítésre.

A liftaknák kialakítását részletesen lásd a lift tervdokumentációban!

 

TETŐSZERKEZET:

Az épületre a metszeteken és a homlokzatokon ábrázolt módon 60.0° és 8.0°-os hajlásszögű, statikailag méretezett törttengelyű acél tartóval megerősített aszimmetrikus tető készül.

 

SZELLŐZŐK:

A lakások fűtését, hűtését és használati melegvíz ellátását 3db levegő-víz hőszivattyú biztosítja, amelyek beltéri egységei a földszinti gépészeti helyiségbe, kültéri egységei pedig a hátsó udvarban, a külső térben kerülnek elhelyezésre, amelyekhez kémény építése nem szükséges. Elszívásos szellőzést valósítunk meg a belsőterű helyiségekben és a vizesblokkokban.

Minden lakás külön elszívó ventilátorral lesz felszerelve. A helyiség használatba vételekor a ventilátor felpörög üzemi fordulatra.

Egy ventilátoros egységhez több elszívási pont is csatlakoztatható. Az elektromos tűzhelyek fölé páraelszívó berendezések kerülnek, melyek szintén a tető fölé kerülnek kivezetésre külön-külön kürtővel.

 

ABLAKOK:

A külső nyílászárók REHAU 80 hét és hat légkamrás, tűzihorganyzott acél merevítéssel ellátott, műanyag profilú, fóliázott (RAL 9007 - alumíniumszürke), háromrétegű, melegperemes távtartóval szerelt, hőszigetelő üvegezésű (U=0.5 W/m2K), típus-egyedi szerkezetek, rejtett, kombinált vasalattal, fix, és bukó-nyíló kivitelben. A nagyméretű, valamint a padozatról induló portálok biztonsági üvegezésűek. A külső ablakpárkány előpatinázott RHEINZINK-prePATINA blue-grey lemezből kap lefedést.

A felső kilinccsel szerelt tetőtéri ablakok VELUX GZL, fa szerkezetű, hőszigetelő üvegezésű (Ug=1.1 W/m2K), típus szerkezetek.

AJTÓK:

A külső nyílászárók REHAU 80 hét és hat légkamrás, tűzihorganyzott acél merevítéssel ellátott, műanyag profilú, fóliázott (RAL 9007 - alumíniumszürke), háromrétegű, melegperemes távtartóval szerelt, hőszigetelő üvegezésű (U=0.5 W/m2K), típus-egyedi szerkezetek, rejtett, kombinált vasalattal, fix, nyíló és toló kivitelben. A mélyen üvegezett ajtók szintén biztonsági üvegezésűek. A belső ajtók káva nélküli falban, KUNSÁG FENSTER típusúak, utólag elhelyezhető fa tokszerkezettel, falc nélküli, síkban záródó szárnnyal, rejtett vasalattal, színfurnéros tömör, illetve edzett üveg bevilágító sávval ellátott ajtólappal. A kilincsek HOPPE AMSTERDAM rozsdamentes acél típusúak. A falban futó tolóajtó szerkezetek ECLISSE gyártmányok.

A bejárati kapu HÖRMANN redőnykapu RAL 9007 - alumíniumszürke színben, a garázskapu fóliázott (RAL 9007 - alumíniumszürke), hőszigetelt szekcionált kapu.

 

PADLÓBURKOLATOK:

A helyiségek burkolatai az alaprajzoknak és a rétegrendeknek megfelelően készülnek. (laminélt padló, lapburkolat)

 

FEDETT ELŐTÉR, TERASZ:

Az előtér és a teraszok burkolata az alaprajznak és a rétegrendeknek megfelelően készül.

 

HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉSEK:

Az épület lábazati falai 10.0 cm és 15.0 cm RAWATHERM XPS 300 WB érdesített felületű speciális extrudált polisztirolhab hőszigetelést kapnak.

A földszinti padozatok a vasalt aljzatbeton alatt 8.0 cm RAVATHERM XPS 300 SL terhelhető, speciális extrudált polisztirolhab hőszigeteléssel, a talajnedvesség elleni szigetelés felett 2 x 3.0 cm terhelhető KNAUF INSULATION NOBASIL PVT műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító, csupasz kőzetgyapot lépéshang-szigetelő lemez hőszigeteléssel ellátottak.

A gipszkarton válaszfalak, előtétfalak, gépészeti eltakarások tüzihorganyzott acél tartóváza közé az akusztikai és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően a 75 mm vastag tűzihorganyzott acél profilok közé legalább 7.0 cm KNAUF INSULATION NOBASIL ADE műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító, egyik oldalán fekete üvegfátyollal kasírozott kőzetgyapot lemez kerül.

Az emeleti padlószerkezetekben 2 x 3.0 cm terhelhető KNAUF INSULATION NOBASIL PVT műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító, csupasz kőzetgyapot lépéshang-szigetelő lemez alkalmazandó.

 

BELSŐ BEFEJEZŐ MUNKÁK:

A WC helyiségek 1,50m magasságig, a fürdőszobák  2,10 m-ig, a konyhákban pedig az alsó és felső szekrények között 60sm szélességben csempe burkolat készül választott színben.

A belső falak és a mennyezetek páraáteresztő gletteléssel és háromszori falfestéssel ellátottak, az alkalmazott színek később kerülnek kiválasztásra.

A látszó acél szerkezetek szálcsiszolt rozsdamentes acél szerkezetek.

 

HOMLOKZATKÉPZÉS:

A dryvit rendszerű homlokzatok általános helyeken StoLotusan K 1.5 mikro-szilikonos törtfehér színű (Architectural Colours 16005) vékonyvakolatot kapnak.

A terasz korlátok 0.95 m magas alul befogott,  2x8mm edzett előfeszített fóliázott, savmart (kék színű) biztonsági üvegkorlát.

Részletesen lásd a tartószerkezeti műszaki leírásban!

A kültéri szitázott homlokzati üvegfelületek edzett, ragasztott biztonsági üveg szerkezetek.

A látszó fém szerkezetek szálcsiszolt rozsdamentes acél szerkezetek.

A tervezett homlokzati anyagokat és színeket részletesen lásd a homlokzatokon!

 

KÖZMŰVESÍTÉS:

Szennyvízelvezetés:

A keletkező szennyvíz a szennyvízcsatornába kerül bekötésre.

Vízbekötés:

A vízellátás megoldott.

Villanyszerelés:

Az elektromos áramellátás biztosított.

Az esővíz RHEINZINK-prePATINA blue-grey függőeresz csatornán keresztül a felszínre vezetendő.

AKADÁLYMENTESÍTÉS:

A lépcsőház és az udvar akadálymentesen megközelíthető. A lakószintek megközelítését felvonó biztosítja.

 

GÉPÉSZET

FŰTÉS:

A fűtés és használati meleg víz előállítása a földszinten elhelyezkedő központi hőszivattyúban  történik. A hőleadók a mennyezetben és a padlóban lefektetett csőrendszerek, a fürdőszobákban törölközőszárítós radiátorok. Helyi szabályozásuk az okosotthon vezérlővel történik. Minden lakás  részére hőmennyiségmérő kerül beépítésre. A lakások egyedileg mérhetők és szabályozhatók.

HŰTÉS:

Lakások helyi födém hűtéssel lesznek ellátva, melyek egyedileg mérhetők. A szabályozásuk szintén az okosotthon vezérlővel történik.

SZANITEREK:

I. osztályú, fehér színű porcelán szaniterek, krómozott egykaros csaptelepekkel.

MOSÓGÉP CSATLAKOZÓ:

Falba szerelt szennyvízcsatlakozással és hideg vizes kifolyószeleppel.

MOSOGATÓGÉP CSATLAKOZÓ:

Mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel (a konyhabútor, annak berendezései, gépei, stb. nem tárgya a műszaki tartalomnak).

VILLAMOSSÁG

ELEKTROMOS ENERGIAELLÁTÁS:

A lakások villanyórái a földszinten kialakított mérőfülkében lesznek elhelyezve. Teljesítmény: lakásonként 3x16A.

VILÁGÍTÁS:

Lakószobákban, nappaliban, konyhában, fürdőben a helyiség közepén, egyéb helyiségekben az oldalfalon ideiglenes világítás céljából foglalat és izzó biztosított. A fürdőszobában a mosdó tengelyében oldalfalon lámpakiállást készül külön kapcsolhatóan. A konyhákban a munka pult felett (1,3 m) helyi világítás céljára kiállás biztosított. A teraszokon, erkélyeken egységesen IP 54 védettségű kompakt fénycsöves lámpák kerülnek felszerelésre.

DUGALJ:

A lakószobákban 3 db, a nappalikban 4 db, a konyhákban 4 db, a közlekedőkben 1 db, teraszokon 1db dugaszoló aljzat kiépítése. A fürdőszobában a mosógép és a borotválkozáshoz, valamint a konyhában a villanytűzhely részére 1-1 db dugalj kiépítése tervezett.

SZERELÉSI MAGASSÁG:

Elektromos, kábeltévé és telefon dugaszoló aljzat szerelése 30 cm, kapcsolók szerelése 150 cm magasságban történik.

TŰZHELY:

A lakásokba csak villanytűzhely építhető be.

KÁBEL TV HÁLÓZAT:

A kábel TV szolgáltató csatlakozása a házi főelosztó helyiségben lesz. A lakásokba a szükséges helyekre biztosítjuk a kábel TV vételi lehetőséget.

KAPUTELEFON:

Kétvezetékes audio vizuális rendszer kerül kiépítésre a fő bejárati kapu és a lakások között. A fő bejárati kapu a lakás beltéri egységéről távolról nyitható.

VAGYONVÉDELEM:

A lakásokba a vagyonvédelem számára védőcsövezést biztosítunk.

 

BÚTOROZÁS

A lakások alapfelszereltségébe beépített bútor, konyhaszekrény nem tartozik.

SZOLGÁLTATÁS

A lakók a következő szolgáltatásokat vehetik igénybe:

kaputelefon

biciklitároló

babakocsitároló

motortároló

gépkocsi-beálló (külön megvásárolható)

A fenti szolgáltatások használatát – amennyiben a felsorolás másként nem jelzi – a közös költség tartalmazza.

 

VEVŐKEZELÉS

A lakásalaprajz és a műszaki leírás által meghatározott műszaki tartalmon kizárólag a megadott határidőig és felajánlott alternatívák között lehet változtatni.

 

Felár nélküli választék:

 

Kerámia, kőporcelán és csempeburkolat (alaplapok, szín, lerakási minta)

Laminált padló, parketta (szín)

Beltéri ajtó (szín)

Felárral, árajánlat alapján:

Kerámia, csempeburkolat, laminált padló, parketta extra színben, minőségben

Beltéri ajtó extra színben, üvegezett kivitel

További határidőben benyújtott változtatási igények (falak mozgatása, stb.)

ELSZÁMOLÁSI ÁRAK

Burkolatok

 

Fürdőszobákban, WC-ben: kerámia burkolatok az építész tervek szerint: br. 3800Ft/nm-ig (az ár segédanyagok nélkül értendő) – fugaszín több színből választható

Fürdőszobák 2.10-cm magasságig burkolva (az ár a bordűrt nem tartalmazza)

Konyhában: a kerámia burkolat 60cm magasságban br. 3.800Ft/nm-ig

Hálószobák és nappali: laminált padló, parketta burkolatok br. 3.500Ft/nm-ig – (az ár a segédanyagok nélkül értendő)

Szaniterek

1 db kád br. 50.000.-Ft-ig

1 db épített zuhanykabin üvegfallal, összefolyókával br. 50.000.- Ft-ig

1 db Alföldi porcelán 57 cm-es I. osztályú mosdó br. 20.000 Ft

1db függesztett WC br. 40.000 Ft ( beépített wc tartály nyomólappal)

1 db mosdó csaptelep: br. 20.000 Ft – Grohe

1 db zuhany csaptelep br. 20.000 Ft – Grohe

1 db kád csaptelep br. 20.000 Ft – Grohe

wc ülőke+tető br. 10.000 Ft

beltéri ajtó: többfajta színből választható – br. 30.000 Ft/db

 

MÉRETELTÉRÉS, VÁLTOZTATÁS JOGA

Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy a lakásalaprajzokon szereplő méretek a burkolatlan, nyers falakra vonatkoznak, a burkolat ezeken a méreteken és alapterületeken csökkent.

 

Beruházó fenntartja a változtatás jogát a beépítésre vállalt termékekre vonatkozóan.

Kapcsold be az életed! Turn on your life!

Friss hírek a Facebook-on!

Kapcsolat

Okos Otthont Építő Kft.
6721 Szeged, Szt. István tér 11.

+36 30 978 9534
+36 30 353 46411